Maharajah i tidenes V75 omsetning.

Eskilstuna 10.november:

Det ble tidenes V75 omsetning på Eskilstuna der det ble spilt for nesten 189 millioner. Maharajah var eneste hingst med 2 vinnere etter seg.  Rajah Silvio og Bjørn Goop innledet V75 sirkuset med sikker seier etter å ha kjørt seg tidlig til tet. Vinnertiden ble 14.3/2140v med 100 000 sek i første.  Bo C. og Kontio var også tidlig i tet og hadde full kontrol til seier og 125 000 sek innkjørt. Vinnertiden ble 14,4/2640a. –

Maharajah er allerede fulltegnet i Sverige !

Noble Superb e. Maharajah vinner Bergens 3-årsfestival

Det ble lett match for Noble Superb da storfavoritten Catherine’s Chevy slo noen galoppsteg fra start. Noble Superb fikk enkelt tet og etter en rask avslutning ble vinnertiden 15.07/2100a med  150 000,- i førstepremie.

Toppstammende Bokli Rapp solgt til Jæren Hingst!

Vi har kjøpt oss inn i Bokli Rapp som går i trening til Øystein Tjomsland. Bokli Rapp har en fantastisk morstamme som er en av de beste.

Sesongen 2018

Det har vært et utfordrende år på mange måter med en unormal varme, salmonella og høy krise. Vi har vært heldige i Rogaland som unngikk salmonella smitten, men ble berørt ved at flere hopper som skulle vært bedekket var satt i karantene eller at flere sto over å bedekke pga frykten for smitte. Det var også flere som sto over å bedekke pga høykrisen. –  Vi kom allikevel opp i rundt 250 på stasjonen som er bra. Drektigheten ble også bra til slutt, men flere som burde vært drektige på første forsøk ble drektige på andre eller tredje forsøk. De mest populære hingstene vi har hatt i år enten som stasjonshingst eller på import har vært:

Bork Odin: 107

Moe Odin:  89

Maharajah: 55

Kleppe Fanden: 43

Nuncio:  18

Wishing Stone: 11

Brillantissime: 11

Maharajah med imponerende vinnere i kval til Hoppe-Kriteriet i Sverige.

A Sweet Dance galopperte på startsiden men leverte et mektig løp etter galoppen og vant enkelt på 13.0/2140a. – Ellers var også Felicity Shagwell imponerende som vant på 14.4 for sin trener Andre Eklundh.

Moe Odin og Bork Odin stasjonshingster i 2019

Far og sønn  er klare som stasjonshingster hos oss også i 2019. – Bork Odin er allerede fulltegnet etter et fantastisk år med avkom som har hevdet seg i toppen i årgangsløpene i år.. Vi nevner Ängsborken, Rappstjernen, Møller Tom, Tangen Trygg, Skeie Stjerna og Karmland Anna. – Moe Odin har vi ventet med å ta imot bestillinger på til vi så hvordan drektighetsresultatene ble i år,  han fungerer fortsatt meget bra!.. Vi har ca 60 drektige i år av 89 og da er det flere som ikke er sjekket. Vi kutter ut sendinger til Sverige neste år og konsentrerer oss om mest mulig drektige i Norge og håper de fleste kommer til stasjonen der drektigheten er meget bra. Av 60 drektige er 43 på stasjonen og 17 på sending. Moe Odin leverer fortsatt og har hatt avkom som Valle Ask,  Brenne Banker, Haugestad Alma, Lome Diamant,  Sjø Gull, Moe Harjar og Tangen Frida blant unghesten som har hevdet seg.

Who’s Who e. Maharajah vinner Svensk Travderby

Maharajah sønnen Who’s Who var gjort til storfavoritt i årets svenske Derby. Han fikk en fin start og havnet i 3 utvendig. Runden fra mål satte Ørjan Kihlstrøm fart via 3 spor. Safet rundt nest siste sving og blåste til tet på siste langside. Siste 700m hadde Kihlstrøm full kontroll og safet inn til klar seier på 12.0/2640ma.

Maharajah bedekket full kvote i Sverige i 2018 og 55 hopper i Norge.

Ny pris på Credit Winner

Levende føllavgift på Credit Winner for føll f.2019 er redusert fra USD 8000 til USD 6500. Mva tilkommer.

Enorme resultater av Bork Odin !

I 2014 hadde vi Bork Odin på vår stasjon og er stolte over prestasjonene til 2015 årgangen. Av de 6 hurtigste 3-åringene er Bork Odin far til 5 av dem og må sies å være helt utrolig. Han lager talenter på løpende bånd og flere blir det. – I år har han hatt 5 hopper til drektighetskontroll allerede og samtlige er drektige !

Maharajah også i USA

Andra segern för ende Maharajah-sonen i USA!
Maharajahs framgångar som avelshingst i Sverige är enorma och nu visar han även upp sig för den amerikanska publiken.

Maharajah har bara en avkomma ”over there” och det är 3-årige hingsten Midnight Express, u. Truly Devoted, som tränas av Åke Svanstedt.

Midnight Express segrade direkt i sin debut som 2-åring i augusti i fjol på 1.14,2a/1609 meter och tog en månad senare 2-åringsrekordet 1.12,2a.
torsdag gjorde han årets andra start och vann då på Yonkers Raceway från ledningen på 1.13,5a/1609 meter.