Maharajah har blitt Elithingst

Den svenske avelsvärderingsnämnden gjordei går årets avkomsvurderinger av avlshingster tilgjengelige i Sverige. Maharajah (og Raja Mirchi) ble utnevnt til Elithingst (för sin utomordentliga förvärvning), noe som er ganske sensasjonelt ettersom hans eldste avkom kun er 5 år i år, og det var hans første avkomsvurdering.

Han er far til bl.a. årets Derbyvinner Who’s Who11,3am/SEK 5,6 mill, Makethemark 10,5ak/SEK 4,9 mill, Mulligan som ble annen i Derbystoet, treårshoppa A Sweet Dance *12,6am/SEK 2,1 mill som hadde 10 strake seire i år, vant kval til Trav-Oaks tross galopp, og ble annen i Breeders’ Crown-finalen. Han er far til 10 svenske millionærer.

I Norge kjenner vil best Moni Viking som ble slått på målfoto i Kriteriefinalen og Noble Superb som ble tredje i både Kriteriet og Märtha-løpet i år.