Pastore Bob e. From Above vant Finlandia-Ajo. Klar for Eliteloppet !

5-årige From Above-sonen Pastore Bob har på sju starter i regi Johan Untersteiner förvandlats till en världsartist!

På lørdag gjorde han sitt stora elddop, då han startade i Finlandia-Ajo och han gjorde det med besked! Från innerspåret öppnade Pastore Bob rysligt kvickt och hade inga problem att behålla ledningen. Johan fick sedan dämpa tempot efter behag (1.12 första 1.000) och då klockorna visade på 1.07-tempo de sista 700 meterna höll From Above-sonen undan med två tiondelar på 1.11,0a/1609 meter. Förstapriset var hela 110.000 euro och bara i år har Pastore Bob tjänat 1.855.942 kronor på sju starter! I och med segern är Pastore Bob klar för Elitloppet den 27 maj, ett lopp som hans far From Above vann för 15 år sedan…

Men det var inte bara i Finland som From Above-avkommorna tog för sig på lørdag, för vid V75-tävlingar på Örebrotravet fick vi se två andra fina insatser.
I Klass I-försöket tog sig favoriten Urgent Call, e. From Above, ganska omgående hand om ledningen med Oskar J Andersson i sulkyn. Efter 1.11 första 500 meterna fick de bestämma en bit och efter 1.11 de sista 500, vann de säkert på fina 1.12,9a/2100 meter. Det här var 5-åringens tredje rikstotoseger i sjunde försöket.

I Bronsdivisionen svarade From Above-sonen Ragazzo da Sopra för en makalös prestation! Björn Goop inledde i tredjespår i det tuffa tempo (1.07 första 500) och nådde fram utvändigt om ledaren först 1.400 meter från mål. Där blev de kvar resten av loppet och var trots det ytterst nära att hålla undan men fick ge sig precis på linjen på samma tid som vinnaren 1.12,0a/2100 meter. En ruggig insats!

Vi gratulerar hela kretsen kring hästarna till de fina segrarna och önskar lycka till i framtiden!